İşyeri Hekimliği Sertifikası

İşyeri hekimliği sertifikası alarak farklı işletmelerde işyeri hekimi olarak görev alınabilmektedir. Çalışma alanında olabilecek kazalarda direkt müdahale edilebilmesi ve çalışanların sağlık kontrollerinin sağlanması adına işyeri hekimi kanunlar tarafından zorunlu hale getirilmiştir.

İş güvenliği yasasına gelen düzenlemeler sonrasında personel sağlığı ve gözetimi için yenilikler sağlanmış ve şirketler için işyeri hekimliği görevi aktif edilmiştir. Siz de işyeri hekimliği sertifikası sağlayan uzman kurumlar ile çözüm ortaklığı sağlayabilirsiniz.

İşyeri hekimi sertifikası nasıl alınır?

İş yeri hekimi sertifikası almak için öncelikle işyeri hekimliği eğitimi almanız gerekmektedir. Ekşioğlu OSGB bu alanda profesyonel kadrosu ile sizlere hizmet sunmaktadır.  İşyeri Hekimliği Sınavına donanımlı ve öz güvenli olarak girmek isteyen doktor kursiyerleri için basılı ders notları ve soru kamplarına düzenlemektedir.

İşyeri hekimliği sertifikası nereden alınır?

Kayıt olacağınız işyeri hekimliği eğitimi sonrasında aktif bir öğrenme dönemi başlayacaktır. Mesleki hastalıklar, fiziksel risk etmenleri gibi birçok konu detaylı olarak işlenir. Ayrıca iş yerinde pratik uygulamalar yapılarak değerlendirmeler gerçekleştirilir. Ekşioğlu OSGB uzun yıllardır edindiği sektör tecrübesi ile profesyonel hizmet sunar. Eğitim sonunda sahip olacağınız işyeri hekimliği sertifikası ile farklı işletmelerde görev alınabilir.

İşyeri hekimliği sertifikası kaç yıl geçerlidir?

Eğitim sonunda sahip olduğunuz belgenizin geçerlilik süresi 5 senedir. 5 sene sonrasında yenileme eğitimi alarak sertifikanızı güncelleyebilirsiniz. Vize işlemi yaptırmayan doktorların belgeleri İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünce askıya alınmaktadır.

Yasal düzenlemeler nedeniyle ihtiyaç duyulan ve işverenlerce talep edilen bu meslekte kariyer gelişimi sağlamak için; İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetkili Ekşioğlu eğitim merkezlerimizde, 220 saatlik İş yeri Hekimliği Temel Eğitimi’ne katılabilirsiniz. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olarak İş yeri Hekimliği Sertifikası sahibi olabilirsiniz.

Eğitim Detayları;

Açılış, Tanışma, Programın Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması
İş sağlığı ve güvenliğinin kavram ve kurallarının gelişimi
İş sağlığı ve güvenliği kültürü
Türkiye’de ve Dünyada iş sağlığı ve güvenliği
Temel hukuk
İş hukuku
Kanunlarda iş sağlığı ve güvenliği
Ulusal ve uluslararası kuruluşlar

İş kazaları
İş yerlerinde ilk yardım örgütlenmesi
Meslek hastalıklarına giriş
İşle ilgili hastalıklar

Çalışma yaşamında özel risk grupları
Çalışma yaşamında sağlığın geliştirilmesi
Çalışma yaşamı ve beslenme

Yetişkin eğitimi
İş yerinde sağlık ve güvenlik eğitimi ve iletişim
İş sağlığında epidemiyolojik yaklaşım
İş yeri sağlık kayıtlarının değerlendirilmesi
İş sağlığı etiği

İşyeri hekimliği eğitimi için diğer detaylara göz atmak ve tüm eğitim sürecini incelemek için tıklayınız. Kayıt süreci ve diğer tüm sorularınız için İletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



Bir cevap yazın