Irata Sprat Yüksekte Çalışma Belgesi

Irata sprat yüksekte çalışma belgesi,  tüm iple erişim projelerinde ve eğitim programlarında IRATA (Industrial Rope Access Trade Association – Endüstriyel İple Erişim Ticaret Birliği) standartlarını esas almaktadır. İple erişim teknisyeni olmak istiyorsanız bu eğitimi alarak Irata yüksekte çalışma belgesine sahip olabilirsiniz. Sprat, profesyonel iple erişim teknisyenleri topluluğudur. Tüm dünyada kullanılan en büyük iple erişim sertifikasyon sistemlerinden biridir.

Yüksekte çalışma risk grubunda olan bir çalışma sektörüdür. İskele ya da farklı materyaller ile erişilemeyen noktalara iple erişim teknisyenleri ulaşırlar. Bu meslek ekonomik ve uluslararası standartlarla belirlenmiş güvenlik prosedürleri ile yapılabilir hale gelmiştir. İple erişim, ilk kez 1900’lü yılların başında kullanılmıştır. Amerika’da kullanılmaya başlanan bu sistem zamanla eğitimler ile tercih edilen bir meslek dalı haline gelmiştir. Bu teknik, yapıların kontrolü, bakım onarım işleri, riskli yüksekliklerdeki montajlar ve yamaçlarında problem olan sahalarda, erişimi güç olan noktalardaki işlerin hızlı, güvenli ve ekonomik bir şekilde yapılabilmesine olanak tanır. Bu mesleğe sahip olabilmek için Irata ya da sprat yüksekte çalışma belgesi veren kurumlar ile görüşmeniz gerekir.

Irata – sprat yüksekte çalışma sertifikası  veren firmalar

Irata sprat yüksekte çalışma sertifikası  veren firma için araştırma yapıyorsanız Ekşioğlu OSGB ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. Uzman teknisyenler bu konuda sizlere eğitim vermektedir. Eğitim sonucunda sizde yüksekte çalışma belgesine sahip olabilirsiniz. Peki Ekşioğlu OSGB Irata sprat yüksekte çalışma eğitimi içeriği aşağıdaki gibidir.

  • Yükseklik ile ilgili tanımlar, yüksekte çalışmanın kuralları
    2. Düşmeye neden olan faktörler
    3. Düşmenin nedenleri ve süresi
    4. Yüksekte çalışmada oluşabilecek riskler
    5. Yüksekte çalışmada risklerden korunma yöntemleri
    6. Toplu koruma yöntemleri ve kişisel koruma yöntemleri
    7. Tehlikeli ve güvensiz durumlar, alınması gereken önlemler
    8. Ankrajlar, merdivenler, korkuluklar, kalıp sistemleri, iskeleler
    9. Sağlık ve güvenlik işaretleri
    10. Yüksekte çalışmada kullanılacak teknik malzeme ve kişisel koruyucular
    11. Uygulama.

Eğitimler IRATA Sertifikalı İş Güvenliği Uzmanları tarafından verilmektedir. 1 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olarak toplam 16 saat sürmektedir. İple erişim tekniklerinin tercih edildiği alanlar aşağıda sıralanmıştır.

  • Rüzgâr Türbinlerinin Montaj, Bakım ve Onarımı
    • Gökdelen ve Yüksek Yapıların İnşaat ve Bakımları
    • Baraj ve Hidroelektrik Santrali İnşaatlarında Yamaç ve İş Güvenliği Uygulamaları
    • Kara ve Demir Yolları İnşaatları
    • Sanayi Tesisleri, Rafineriler, Kuleler, Bacalar, Isı ve Enerji Santralleri
    • Enerji Nakil Hatları
    • Erozyon, Çığ ve Heyelan Bölgeleri
    • Kurtarma ve İş Güvenliği Hizmetleri

Irata sprat yüksekte çalışma belgesi nasıl alınır?

Eğitim detayları ve diğer tüm sorularınıza yanıt bulmak için İletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ekşioğlu OSGB Irata sprat yüksekte çalışma belgesi veren kurum olarak profesyonel destek sağlamaktadır.